- Mapa webu
- Prohlášení o přístupnosti
- Právní doložka
- Historie procházení webu
- XML Sitemap
- Poslat heslo e-mailem
S konkrétní poptávkou nás prosím kontaktujte:
mobil: 603821268, E-mail: info@gastroimport.cz
Hold-o-mat
|
Konvektomaty jsou multifunkční kuchyňská zařízení, která se stávají nepostradatelnými pomocníky při přípravě jídel za dodržení nejpřísnějších hygienických požadavků. Lze v nich vařit, péci, smažit, sušit, udržovat a ohřívat veškeré druhy pokrmů.
Na rozdíl od zastaralých postupů vaření zůstávají při přípravě v konvektomatu minerální látky obsaženy v potravině. Navíc Vám konvektomat díky své nízké spotřebě elektrické energie, vody, času a náhradě mnohých kuchyňských zařízení ušetří nemalé finanční prostředky. Také možnost vaření zcela odlišných druhů pokrmů (např. jablečný závin a grilované kuře) najednou, bez promísení chutí a pachů, je kuchaři velmi oceňována.
Veškeré hodnoty při vaření potraviny jsou hlídány pomocí mikroprocesoru, díky kterému lze dosáhnout vynikajících výsledků vaření.
Do výbavy konvektomatů patří i teplotní sonda měřící aktuální teplotu v jádře potraviny. Tyto hodnoty jsou důležité, má-li být dodržena analýza kritických bodů – zvaná HACCP.
Díky chytrůmu software se konvektomat velmi jednoduše připojí k jakémukoliv počítači, hodnoty přípravy potravin jsou ukládány a konvektomat lze počítačem dokonce kontrolovat na dálku.
HORKÝ VZDUCH - ROZSAH TEPLOT 30-280°C
V tomto režimu se jídla připravují působením horkého vzduchu, který rovnoměrně cirkuluje v celém varném prostoru
při teplotách od 30 do 280°C. Využití: pečení a grilování kuřat, minutková kuchyně, smažení řízků, pečení buchet, moučníků, croissantů a baget.
KOMBINOVANÝ REŽIM - ROZSAH TEPLOT 50-280°C
Spojení horkého vzduchu a páry. Ideální pro přípravu masa (minimalizuje váhové ztráty), umožňuje dosažení šťavnatosti. Využití: příprava masa a zapékání těstovin, francouzských brambor, žemlovek.
PARNÍ REŽIM - ROZSAH TEPLOT 30-130°C
Vaření brambor, knedlíků, rýže, zeleniny, vajec, hovězího a uzeného masa. Režim je také vhodný pro BIO vaření, neboli šetrné vaření v rozsahu nízkých teplot, při kterých jsou minimalizovány váhové ztráty, potraviny neztrácejí vůni, barvu, minerály, vitamíny a výživnou hodnotu.
Při tradičním vaření ve vodě ztrácí pokrm váhu, čerstvou barvu, velké množství minerálních látek a vitamínů. Naopak při použití parního režimu konvektomatu jsou všechny výživné hodnoty, váha a barva pokrmu zachovány.
Rádi Vám poradíme s výběrem vhodného konvektomatu pro Vaši kuchyni. Pokud jste se s konvektomatem ještě nesetkali, využijte možnosti prezentace konvektomatů, které pořádáme v Brně.